Naruto: Rise of the Ninja

Az évekig tartó háborúnak vége. Megalapultak a nagy nemzetek shinobi falvai, de a hatalmat még meg kell szilárdítani. Csatlakozz és változtassuk meg együtt a történelmet!
 
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Fūton - Szél elem

Go down 
SzerzőÜzenet
Hyuga Genzo
Admin
Hyuga Genzo

Hozzászólások száma :
279
Join date :
2012. Feb. 07.

Fūton - Szél elem Empty
TémanyitásTárgy: Fūton - Szél elem   Fūton - Szél elem EmptySzer. Jún. 15, 2016 9:51 pm

Szél elem:
Az öt alapvető elemi chakra manipuláció egyike. A legtöbb támadó jellegű szél technika átformálja a chakrát, hogy az minél élesebb és vékonyabb legyen. Ugyanakkor, a szelet nagyobb formában is létre lehet hozni, amivel könnyedén térdre lehet kényszeríteni a célpontot. A szél elemi technikák többnyire rövid-közepes hatótávolságúak, melyek brutális erőt és precizitást ötvözve képesek akár felszeletelni, vagy összezúzni szinte bárkit és bármit.
Érdekessége, hogy a technikákhoz általában szükséges valamilyen légmozgás, amit a használó a chakrájával felerősít. Éppen ezért a legtöbb Fūton alkalmazó használ valamilyen eszközt a technikáihoz. A leggyakoribb ilyen eszköz a Széllegyező.
Előfordulása változó. A Tűz Országában nagyon kevesen rendelkeznek vele, míg a legtöbb Fūton használó a Szél Országában található.

A Fūton technikák az alábbiak:

D rang

Fūton: Doraikaze no jutsu – Szél elem: Szárazszél Technika
A technika segítségével a szél port kap fel, ami hasonlít a ködre. Aki a porfelhőben tartózkodik, annak a látása rosszabb és kevésbé veszi észre a támadások
Chakra: 100

Fūton: Seishin Sode no jutsu – Szél elem: Szellem Ujjak Technika
A használó képes a kisebb légáramlatok kedve szerinti mozgatására. Ezzel felemelve és mozgatva tárgyakat. Ezek a tárgyak kisebb méretűek lehetnek, maximum 2-3 kiló súlyúak.
Chakra: 100

Fūton: Hottokaze no Jutsu – Szél elem: Csípős Szél Technika
A használó kisebb légáramlatokat hoz mozgásba, melyek nagy sebességgel csapnak le a célpontra és apró, csípős sérüléseket okozhatnak. Ezek a sérülések nem komolyabbak egy senbon okozta sebnél.
Chakra: 120

Fūton: Ichi no Hoshi – Szél elem: Első Csillag
A technikához szükség van egy óriás legyezőre! A legyezőn ha szétnyitják, akkor három pont van. Ennél a technikánál a használat alatt csak az 1. pontig kell szétnyitni. A szétnyitás után a használó csap egyet a legyezővel, ami egy széllöketet indít el, amely képes a fegyvereket félre dobni.
Chakra: 120

Fūton: Kaze Senbon - Szél Senbon
A képességgel irányítjuk a levegőt, ami több tű formáját veszi fel. A szél a használó ujjainak a hegyén alakul át, amit a ninja szabadon kilőhet. Egy ujj egyszerre csak egy Szél Senbont képes kilőni. Ezek a tűk nem képesek komolyabb sérülés okozására, kivéve ha nagyon sok találja el a célpontot.
Chakra: 120


C rang

Kinoto Hoshi (Második Csillag)
Az óriás széllegyező segítségével akkora szelet támaszthat a használó, ami képes minden dobófegyvert vissza verni, illetve embereket hátra lökni(akár 10m-re is).
Chakra: 150

Kamaitachi no Jutsu - Metsző Tornádó
Fūton - Szél elem 320?cb=20150128181134
A használó a legyezőjének segítségével képes egy komolyabb légáramlatot létrehozni, amibe akár kisebb pengéket is elrejthet(ezáltal képes komoly sérüléseket okozni). Ha eltalál valakit, akkor a használó dönthet úgy, hogy a szél feldobja a magasba az áldozatot.
Megjegyzés: Szél legyező szükséges hozzá
Chakra: 180

Fūton: Reppūshō - Szél elem: Erős Szélvihar Tenyér
Fūton - Szél elem 320?cb=20150309054143
A használó a kézjelsorozat végén összecsapja a tenyerét és ezzel egy erősebb széllökést indít el. A segítségével az embereket hátra lehet lökni egy kicsivel, de leginkább arra használják, hogy különböző dobófegyvereket gyorsítsanak fel.
Chakra: 150

Fūton: Daitoppa - Szél elem: Nagyáttörés
Fūton - Szél elem Kazegakufuze5
Ezzel a Jutsuval egy nagy szélrobbanást lehet okozni a felhasználó közelségében, elég nagyot ahhoz, hogy szinte mindent arrébb lehessen lökni vele tisztes távolságba. Akár fákat is ki lehet vele dönteni. A kézpecsétek megalkotása után csak össze kell csapni a tenyereket és elindul a széllöket.
Chakra: 180

Fūton: Fūsajin no Jutsu - Homokvihar Technika
Fūton - Szél elem 320?cb=20150126025056
A technikával a használó képes egy olyan széllöketet létrehozni, ami homokot kavar fel. Általában elvakítja azt aki belekerül, de ha valaki sok chakrát fektet bele, akkor a homok akár még le is marhatja az emberekről a húst.
Chakra: 180

Fūton: Gōkūhō - Vákuum Ágyú
Szükséges hozzá legalább egy szél chakrára érzékeny fegyverre. A használó a fegyver(ek)be koncentrálja a chakráját, majd csap vele egyet, így egy láthatatlan levegő gömb indul előre, ami ha eltalál valakit komoly zúzódásokat okoznak.
Megkötés: Szélchakrára érzékeny kard
Chakra: 200

Fūton: Kujaku Senpū - Páva Forgószél
Fūton - Szél elem 320?cb=20150216124055
A használó csap egyet a fegyverével, amitől egy hatalmas széllöket indul el előre. Ha valakit eltalál, ez nem darabolja fel, csak hátra löki. Előnye, hogy nem látszik maga a szél, de például felkapja a port, így láthatóvá válik az iránya, így akár el is lehet ugrani előle.
Megkötés: Szélchakrára érzékeny fegyver
Chakra: 180

Kujaku Senpūjin - Páva Forgószél Formáció
Fūton - Szél elem 320?cb=20150216125728
A technikával a használó saját maga körül hoz létre egy forgószelet, ami a legtöbb anyagot félre söpri.
Chakra: 250

Senmōfū - Viharos Szél
Fūton - Szél elem 298?cb=20150216115833
Legalább egy szélchakrára érzékeny fegyver kell hozzá. Amint a használó chakrát vezetett a fegyverbe, csap vele egyet, így egy szabad szemmel is látható széllöket indul meg, ami mindent felszeletel ami az útjába kerül.
Megkötés: Szélchakrára érzékeny fegyver
Chakra: 220

Kazeryū no Kagizume - A Szélsárkány Karma
Fūton - Szél elem Latest?cb=20130216154348
A használó szétáramoltatja a testében a szél elemi chakráját, majd amikor rúg egyet, a lábánál/lábából szélpengék indulnak el. A támadás hatótávja nem túl nagy, így tényleg leginkább csak közelről lehet igazán használni.
Chakra: 250

Kazeryū no Kiba - A Szélsárkány Agyara
Fūton - Szél elem Latest?cb=20130321164246
A használó szétáramoltatja a testében a szél elemi chakráját, majd az ütését "erősíti fel". Ezáltal az ütése megvágja az ellenfelet.
Előny: Fokozza a használó ütésének erejét
Hátrány: Meg kell ütni a célpontot és vágó mozdulatot végre hajtani az adott felületen.
Chakra: 230


_________________________________________________
Amit én megígérek, azt vagy teljesítem, vagy elfelejtem.


A hozzászólást Hyuga Genzo összesen 4 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Ápr. 02, 2019 6:47 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Hyuga Genzo
Admin
Hyuga Genzo

Hozzászólások száma :
279
Join date :
2012. Feb. 07.

Fūton - Szél elem Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fūton - Szél elem   Fūton - Szél elem EmptySzer. Jún. 22, 2016 10:04 pm

B rang

Fūton no Yoroi - Szélfeloldás Páncélja
Fūton - Szél elem 173px-Storm_Mail
A Tigris - Sárkány - Madár kézjeleket követően a használó összecsapja a tenyerét, ami után kisebb légáramlat jön létre. Ezt követően a használó teste körül kavarogni kezd a levegő ami egy igazi szélpáncélt hoz létre
Előnye: Az éles szélkarmok képesek megvágni mindenkit, aki a páncél tulajdonosát próbálja megütni. Ezen kívül minden közönséges fegyvert képes félre ütni.
Hátránya: Az elemi technikákat nem lehet vele kivédeni, a Katon alapúakat pedig felerősíti a használó körül, tehát könnyebben meg lehet vele sütni valakit.
Chakra: 380

San no Hoshi (Harmadik Csillag)
A használó a széllegyezőt teljesen kinyitja így már látszik mind a három "csillag" a fegyveren. Miután létrehozza a használó a technikát, hatalmas légörvény veszi körül, majd ha csap egyet a legyezővel, akkora szelet hoz létre, ami szinte mindent elpusztít ami az útjába kerül. Képes felkapni embereket, állatokat, de akár még a falakban is komoly károkat okozhat. Ha sivatagban használják, akkor porvihart okoz, ami lemarja az élőlényekről a húst, csak a csontokat hagyja hátra.
Chakra: 350

Daikamaitachi no Jutsu - Nagy Metszőtornádó Technika
Fūton - Szél elem 320?cb=20150307014817
A Kaimaitachi no Jutsu erősebb változata. A használó képes a legyezője egyetlen csapásával több éles széllökést létrehozni, ami képes feldarabolni fákat, élőlényeket. A technika elnyeli a különböző hangokat is, így a hang alapú technikákat semlegesítheti.
Chakra: 380

Fūton: Jūha Shō - Szélelem: Bestia Tenyér
Fūton - Szél elem 320?cb=20130722010022
A használó csap egyet a kezével maga előtt, így egy félkörívet ír le, miközben szabadjára engedi a chakráját. A csapással egy időben egy hatalmas széllöket indul el, ami képes szinte bármin átvágni magát.
Chakra: 350

Fūton: Atsugai - Szél elem: Nyomás sérülés
Fūton - Szél elem 320?cb=20150202214346
A használó egy levegő „bombát" fúj ki a száján, ami ha becsapódik egy hatalmas kupolát hoz létre. Aki a kupolán belül tartózkodik annak a testét összezúzza a hatalmas nyomás. A technikát nagyon jól lehet használni például tűz elemmel, vagy akár vízzel is!
Chakra: 400

Kuchiyose: Kirikiri Mai - Idézés: Pengetánc
Fūton - Szél elem 320?cb=20150529131543
Egy szél alapú idézés, melyhez a használó megidézi Kamatari-t a menyétet, aki meglovagolva a szelet, mindent kettévág ami az útjába kerül. Elég nehéz védekezni a technika ellen.
Chakra: 450

Fūton: Shinkūjin - Szél elem: Vákuum Penge
Fūton - Szél elem FGuVU
A használó szél chakrát lehel ki a száján egyenesen egy fegyverre, ezáltal felerősíti azt. Egy kunaiból így akár szél kardot is lehet csinálni, a shurikenek hatótávja sokkal nagyobb lesz(gyorsabban pörög, ráadásul a levegő, ami körül veszi, szintén éles)
Chakra: 350

Fūton: Shinkūgyoku - Szél elem: Vákuum Lövedék
Fūton - Szél elem Av2t8
A használó vesz egy mély lélegzetet, majd több levegő lövedéket fúj ki. Ezek a lövedékek nagyon erősek, akár át is üthetik azt, akit eltalálnak. A technikával akár a kövekbe is lyukat lehet ütni.
Chakra: 350
Kézjelek: Patkány – Nyúl – Kutya

Fūton: Shinkūha - Szél elem: Vákuum Hullám
Fūton - Szél elem 320?cb=20150408193828
A használó mély lélegzetet vesz, majd éles levegőt fúj ki. A kifújás pillanatában különböző irányokba kell mozdulni, hogy tényleg egy levegő hullám jöjjön létre. A technikával akár teljesen lezárhatjuk magunk előtt a területet. Ha valakit eltalál, azt nagy valószínűséggel feldarabolja.
Chakra: 400
Kézjelek: Patkány – Kígyó – Ló – Kutya

Fūton: Ressenpū – Vad Forgószél
Fūton - Szél elem 320?cb=20160506000326
A használó egy erőteljes légörvényt fúj ki a száján, ami képes például klónokat megsemmisíteni, fegyvereket, embereket félre lökni, vagy akár arra is, hogy a célpontot a földbe passzírozza.
Chakra: 350

Fūton: Fūjin no Jutsu  - Szél elem: Porfelhő
Fūton - Szél elem 320?cb=20120809113519
A használó a technikával egy erőteljes levegőhullámot fúj ki a száján, ami rengeteg porszemet is tartalmaz. Ha valakit eltalál, azt képes akár ketté is vágni a hullám. Gyengített változata, amikor a használó a saját környezetét lepi el a porfelhővel(ilyenkor senkinek sem okoz sérülést).
Chakra: 420

Fūton: Kiryū Ranbu - Szél Elem: Légáramlat Tánc
Fūton - Szél elem 320?cb=20140522131206
A technika akkor aktiválódik, amikor a használó összecsapja a tenyerét. Ekkor kisebb légáramlat jön létre, amelyet a továbbiakban irányíthat a használó. Az így létrejött levegőt akár sokszorosára is lehet növelni, amit ezután ugyanúgy lehet irányítani. Az igazán képzett shinobik képesek a segítségével akár egy porvihart is létrehozni!
Chakra: 450


_________________________________________________
Amit én megígérek, azt vagy teljesítem, vagy elfelejtem.


A hozzászólást Hyuga Genzo összesen 5 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Júl. 31, 2018 8:47 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Hyuga Genzo
Admin
Hyuga Genzo

Hozzászólások száma :
279
Join date :
2012. Feb. 07.

Fūton - Szél elem Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fūton - Szél elem   Fūton - Szél elem EmptySzer. Jún. 22, 2016 10:32 pm

A rang

Fūton: Kaze no Yaiba - Szél elem: Szélkard
Fūton - Szél elem 320?cb=20150821121852
A technika egy csettintést követően jön létre. A csettintés után több éles szélpenge hagyja el a használó kezét, ami rövid távon(max 4m) komoly vágási sérüléseket okoz. 1-2m távolságról könnyen lehet a technikával gyilkolni.
Chakra: 420

Fūton: Shinkū Taigyoku - Szél elem: Nagy Vákuum Lövedék
Fūton - Szél elem 320?cb=20150309045139
A Vákuum Lövedék sokkal erősebb változata. Itt a használó csak egyetlen lövedéket lehel ki, de ez sokkal nagyobb méretű. Akit eltalál, azt kegyetlenül összezúzza.
Chakra: 500
Kézjelek: Tigris – Kutya

Nadeshiko-Ryū: Kōha Reppūken – Nadeshiko Stílus: Viharos Ököl
Fūton - Szél elem 320?cb=20160506011407
A technika segítségével a használó szél elemű chakrát koncentrál a kezei köré és azzal támad. Ebben a formában képes a kezével átvágni dolgokat, vágási sérüléseket okozni. Másik előnye, hogy az össze sűrített levegő chakrát szabadon is engedhetjük, így akár úgy is össze törhetjük az ellenfél csontjait, ha valójában el sem találtuk.
Chakra: 420

Nadeshiko-Ryū Kōha Senkaigiri – Nadeshiko Stílus: Hurrikán Rúgás
Fūton - Szél elem 320?cb=20160506003418
A technika sokban hasonlít az előzőhöz, viszont itt a lábfejbe van koncentrálva a chakra.
Chakra: 420


_________________________________________________
Amit én megígérek, azt vagy teljesítem, vagy elfelejtem.


A hozzászólást Hyuga Genzo összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Május 23, 2018 10:47 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Hyuga Genzo
Admin
Hyuga Genzo

Hozzászólások száma :
279
Join date :
2012. Feb. 07.

Fūton - Szél elem Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fūton - Szél elem   Fūton - Szél elem EmptyCsüt. Jún. 23, 2016 9:49 pm

S rang

Nem igazán ismertek S rangú szél elemű technikák, viszont ezen a szinten már mindenképpen képes a használó akár városokat is rövid idő alatt elpusztítani. Íme egy példa:

Fūton: Yasei Tatsumaki – Szél elem: Vad Tornádó
Egy nagyon speciális technika, ugyanis a létrehozása egy teljes órát vesz igénybe. A használónak folyamatosan kell koncentrálnia, miközben 80! kézpecsétet alkot meg egymás után. Amíg a shinobni a technikára koncentrál, nem tud semmi mást csinálni. Fél órát követően kezdődik a technika hatása: az ég elborul, vihar felhők gyülekeznek. Ezt követően felélénkül a szél, majd ha befejeződött a technika aktiválása, egy hatalmas tornádó jön létre, ami nagyjából 10-15 percig irányítható, azt követően pedig még nagyjából fél óráig él a technika, majd lassan megszűnik. A technikát kiválóan lehet használni városok elpusztítására.
Chakra: 800


_________________________________________________
Amit én megígérek, azt vagy teljesítem, vagy elfelejtem.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Fūton - Szél elem Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fūton - Szél elem   Fūton - Szél elem Empty

Vissza az elejére Go down
 
Fūton - Szél elem
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Naruto: Rise of the Ninja :: Tekercsek :: Technikák, Képességek :: Ninjutsu-
Ugrás:  
Saját fórum a HungarianForum-on | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Visszaélés jelentése | Legfrissebb megbeszélés